Familiemediation

U hebt een conflict in familiaire kringen en u komt er met elkaar niet uit. Dat kan een echtscheiding zijn, maar ook de verdeling van een erfenis. Daarom kunt u naar de rechter stappen. Dat de rechter een uitspraak doet, is zeker. Maar het is afwachten of u gelijk krijgt en of met een juridische oplossing alle problemen zijn opgelost. Familiemediation is vaak een goed alternatief. Blue Sky Mediators kunnen u hierbij helpen. Bij problemen in de familiesfeer stokt de communicatie meestal doordat emoties, onbegrip en wantrouwen zich opstapelen. Onder begeleiding van een Blue Sky Mediator komen de emoties vaak weer tot bedaren, gaat onbegrip over in begrip en verandert wantrouwen in vertrouwen. Daarna kunnen de mensen met open vizier en respect voor elkaars belangen de werkelijke problemen bespreken en aan de oplossing werken.

Kinderen centraal rondom echtscheiding

Beide partijen hebben er baat bij dat een echtscheiding soepel verloopt. In veel gevallen is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan. Veel problemen rondom echtscheidingen hebben betrekking op afspraken over bij wie en waar de kinderen gaan wonen, hoe het geld en kosten rondom de scheiding worden verdeeld, hoe de bezittingen worden verdeeld, het betalen van kinderalimentatie, het betalen van partneralimentatie en eventueel pensioenen. De mediator zal met u bespreken of en op welke manier hij kennis kan maken met de kinderen. In dit gesprek gaat het om onderwerpen als de verdeling van zorgtaken en de invulling van het contact tussen ouders en kinderen. Kinderen hebben ook het recht om hun mening te geven in de rechtbankprocedure.

Wat kan een Blue Sky mediator voor u betekenen?

Een mediator bij familieruzie regelt in overleg met beide partijen alle zaken die komen kijken bij een familiaire onenigheid. Hij analyseert de problemen, begeleidt gesprekken, informeert over de mogelijkheden en helpt zoeken naar oplossingen die juridisch haalbaar zijn en die voor beide partijen acceptabel zijn. Bovendien houdt hij gedurende de familie mediation dit hele proces ook rekening met jullie gevoelens. We benadrukken hier dat de mediator een onafhankelijke positie inneemt; een Blue Sky Mediator oordeelt niet, maar helpt door probleemoplossend mee te denken. Vertrouwen is in een Blue Sky mediation-traject een kernwoord.

Voordelen familiemediation

Een belangrijk voordeel van mediation is dat uw scheiding of nalatenschap zonder frustraties verloopt. Mediation via Blue Sky mediators vindt plaats binnen een informele sfeer, doordat u samen aan de tafel gaat zitten om via een goed gesprek tot een oplossing te komen. Zeker wanneer u kinderen hebt is het belangrijk dat uw echtscheiding vreedzaam verloopt, omdat u na afloop nog veel met elkaar te maken krijgt. Verder bespaart u met mediation veel tijd en geld. Uw onenigheden worden sneller opgelost door middel van een klein aantal mediation sessies. Er zijn op deze manier geen langdurige, kostbare en zenuwslopende juridische procedures nodig. Het doel is om de problemen samen op te lossen, zodat u in goed overleg uit elkaar gaat en dat u beiden met vertrouwen de toekomst tegemoetziet.

Kies je familiemediator

Ad van den Ende

Door begrip ontstaat ruimte voor beweging.
Meer


Raike de Boer

INzicht.
Meer


Margriet Maris

Je hoeft je niet te verstoppen, ben jezelf
Meer


Lily Dekker

Na mediation kunt u weer ademhalen!
Meer


Chris van Gompel

Mediation met verstand en gevoel!
Meer


Jack van Sabben

Waar een wil is, is een weg.
Meer


Marjolijn Jakobs-Hiemstra

Make you both feel good
Meer


Emmy van Ekelen

De belangen van de kinderen staan centraal.
Meer


Anne Marie Weijers

On Speaking Terms
Meer


Nitzan Shepher

Meer


Marc de Rooy

Respect voor ieders belang!
Meer


Audrey Roelands

Brengt duidelijkheid
Meer


Joyce Rongen

Betrokken, transparant en weet van doorpakken.
Meer