Zakelijke mediation bij zakelijke conflicten

U hebt een conflict met iemand of een organisatie en u komt er samen niet uit. Conflicten binnen en tussen bedrijven zijn niet zeldzaam. Bijna dagelijks worden Blue Sky Mediators benaderd om te bemiddelen in een conflict tussen werknemer en werkgever of tussen bedrijven onderling. Met name familiebedrijven mediation komt steeds vaker voor. Sommige conflicten zijn niet eenvoudig op te lossen, daar is meer voor nodig. Naar de rechter stappen? Er is een minder ingrijpende oplossing: het inschakelen van een geschikte mediator.

Wanneer een zakelijke mediator Blue Sky mediator inschakelen?

In een succesvolle mediation is ruimte voor onderhandeling. Is die ruimte er niet, dan heeft mediation geen zin. Mensen denken vaak dat er geen ruimte voor onderhandeling is, bijvoorbeeld als een van de partijen een instantie is. Regels zijn immers regels, en daar mag je niet van afwijken. Toch blijkt mediation ook in conflicten tussen een burger en een instantie vaak de weg tot een gezamenlijke oplossing. Een gespecialiseerde Blue Sky business mediator kunt u inschakelen voor bemiddeling bij alle soorten zakelijke conflicten in een bedrijf of tussen bedrijven onderling. Denk aan conflicten tussen werkgevers en werknemers, conflicten tussen een bedrijf en een leverancier, problemen rondom bedrijfsovername of -fusie, concurrentiegeschillen etc.

De rol van uw business mediator

Een business mediator treedt op als een objectieve en professionele bemiddelaar bij conflicten. De Blue Sky Mediators die voor u klaarstaan bieden alle partijen een luisterend oor, deskundig advies en beschikken over een groot probleemoplossend vermogen. Ze zorgen er onder meer voor dat communicatieproblemen uit de weg worden geholpen, dat machtsverschillen hanteerbaar worden gemaakt en dat er wederzijds begrip wordt bewerkstelligd. Van hieruit kan men samen door middel van een goed gesprek op zoek gaan naar een oplossing waarin iedereen zich kan vinden.

Voordelen Blue Sky business mediation

Het inschakelen van een mediator gespecialiseerd in arbeidsconflicten of zakelijke conflicten biedt op veel niveaus voordeel. Het is op de eerste plaats een zeer toegankelijke en informele manier om een conflict op te lossen. Zeker niet onbelangrijk is de positieve insteek van waaruit wordt gewerkt. Business mediation is gericht op het herstellen van de zakelijke relatie met het oog op de toekomst. Daarbij is het veel goedkoper, minder stressvol en minder tijdrovend om een mediator bij de hand te nemen, dan om een advocaat in te schakelen en allerlei ingewikkelde gerechtelijke procedures te beginnen. Op deze website van Blue Sky mediators vindt u het juiste profiel van de mediator die bij u past.

Kies je zakelijke mediator

Jack van Sabben

Waar een wil is, is een weg.
Meer


Arletta de Bis Hulleman

Niemand is iemand zonder iemand, samen sterk
Meer


Jeroen Ketelaars

Liever één Mediator, dan twee vechtende advocaten!
Meer


Marc de Rooy

Respect voor ieders belang!
Meer


Maaike Grauwmeijer

Alles met als doel dat partijen weer verder kunnen
Meer


Geert van der Horst

“Het proces is belangrijk, maar de uitkomst telt”
Meer


Gerben Welling

Alleen ga je snel, maar samen kom je verder
Meer


Karoly Blom - Aardoom

Laten we samen de eerste stap zetten!
Meer