Banner16

Zakelijke mediation bij zakelijke conflicten

Je hebt een conflict met iemand of een organisatie en jullie komen er samen niet uit. Conflicten binnen en tussen bedrijven zijn niet zeldzaam. Bijna dagelijks worden Blue Sky Mediators benaderd voor zakelijke mediation in een conflict tussen werknemer en werkgever of tussen bedrijven onderling. Vooral zakelijke mediation voor familiebedrijven komt steeds vaker voor. Sommige conflicten zijn niet eenvoudig op te lossen, daar is meer voor nodig. Naar de rechter stappen? Er is een minder ingrijpende oplossing: het inschakelen van een geschikte zakelijke mediator.

Direct hulp nodig?
Laat ons jou terugbellen
Maak een belafspraak

Wanneer een zakelijke mediator inschakelen?

In een succesvolle mediation is ruimte voor onderhandeling. Is die ruimte er niet, dan heeft mediation geen zin. Mensen denken vaak dat er geen ruimte voor onderhandeling is, bijvoorbeeld als een van de partijen een instantie is. Regels zijn immers regels, en daar mag je niet van afwijken. Toch blijkt een zakelijke mediator ook in conflicten tussen een burger en een instantie vaak de weg tot een gezamenlijke oplossing. Een gespecialiseerde Blue Sky zakelijke mediator kun je inschakelen voor bemiddeling bij alle soorten zakelijke conflicten in een bedrijf of tussen bedrijven onderling. Denk aan conflicten tussen werkgevers en werknemers, conflicten tussen een bedrijf en een leverancier, problemen rondom bedrijfsovername of -fusie, concurrentiegeschillen etc.

De rol van jouw zakelijke mediator

Een zakelijke mediator treedt op als een objectieve en professionele bemiddelaar bij conflicten. De Blue Sky Mediators die voor je klaarstaan bieden alle partijen een luisterend oor, deskundig advies en beschikken over een groot probleemoplossend vermogen. Ze zorgen er onder meer voor dat communicatieproblemen uit de weg worden geholpen dat machtsverschillen hanteerbaar worden gemaakt en dat er wederzijds begrip wordt bewerkstelligd. Van hieruit kan men samen door een goed gesprek op zoek gaan naar een oplossing waarin iedereen zich kan vinden.

Direct hulp nodig?
Bel ons en stel vrijblijvend je vraag
Bel 040 - 22 66 535

Voordelen Blue Sky zakelijke mediation

Het inschakelen van een mediator gespecialiseerd in arbeidsconflicten of zakelijke conflicten biedt op veel niveaus voordeel. Het is op de eerste plaats een zeer toegankelijke en informele manier om een conflict op te lossen. Zeker niet onbelangrijk is de positieve insteek van waaruit wordt gewerkt. Zakelijke mediation is gericht op het herstellen van de zakelijke relatie met het oog op de toekomst. Daarbij is het veel goedkoper, minder stressvol en minder tijdrovend om een mediator bij de hand te nemen, dan om een advocaat in te schakelen en allerlei ingewikkelde gerechtelijke procedures te beginnen. Op deze website van Blue Sky Mediators vind je het juiste profiel van de mediator die bij jou past.