29-12-2022

Echtscheiding: Geschillen oplossen met mediation

De Echtscheidingsmediator van Blue Sky Mediators

Echtscheiding is een moeilijk proces dat vaak gepaard gaat met geschillen tussen paren over uiteenlopende kwesties, van financiën tot voogdij over kinderen. De traditionele manier om over dergelijke zaken via advocaten te onderhandelen, kan duur en tijdrovend zijn. Bemiddeling biedt een alternatieve benadering door een onpartijdige derde partij te bieden die de betrokken partijen kan helpen om tot een wederzijdse overeenstemming te komen zonder de stress en kosten van procesvoering.

Een echtscheidingsbemiddelaar is een neutrale facilitator die met beide partijen samenwerkt om vreedzame oplossingen te vinden voor omstreden kwesties, zoals het opsplitsen van bezittingen of het bepalen van ouderschapsschema's. Door dit proces kunnen individuen de controle over de uitkomst behouden en een minnelijke oplossing creëren die aan hun behoeften voldoet. De bemiddelaar helpt hen alle beschikbare opties te begrijpen en hen te helpen in het reine te komen waarmee ze kunnen leven, terwijl conflicten tot een minimum worden beperkt.

Mediation scheiden

De scheidingsbemiddelaar is een belangrijke figuur in het echtscheidingsproces. Een echtscheidingsmediator van Blue Sky Medators helpt echtparen die gaan scheiden om tot een minnelijke en voor beide partijen voordelige overeenstemming te komen over alle aspecten van hun scheiding, waaronder de verdeling van het vermogen, het ouderlijk gezag en de alimentatie. De bemiddelaar helpt elke partij hun behoeften en wensen duidelijk te communiceren, terwijl het gesprek beschaafd en constructief blijft. De rol van een echtscheidingsbemiddelaar is om gesprekken tussen beide partijen te vergemakkelijken, zodat ze tot een eerlijke schikking kunnen komen zonder een lange rechtszaak te hoeven voeren.

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van een scheidingsmediator is dat beide partijen die betrokken zijn bij de scheiding meer controle hebben over de uitkomst dan wanneer ze te maken hadden met advocaten of een traditionele gerechtelijke procedure zouden doorlopen. Echtscheidingsmediation is ook meestal goedkoper dan traditionele gerechtelijke procedures, omdat er geen advocaatkosten of gerechtskosten zijn verbonden aan het gebruik van een mediator.

Direct hulp nodig van een echtscheiding mediator?
Bel ons en stel vrijblijvend je vraag
Bel 040 - 22 66 535


Service