Banner5

Echtscheiding?
Scheidingsmediator helpt jullie erdoorheen

Herken je dat? Je hebt vaak ruzie met je partner. Negatieve emoties als twijfel en onbegrip voeren de bovenhand. En een schuldgevoel naar de kinderen geeft een extra emotionele lading aan de situatie. Jullie relatie houdt het niet meer en een echtscheiding lijkt de enige oplossing te zijn. Dan is het geen overbodige luxe bij scheiden als je steun krijgt bij het bespreken van juridische zaken en het treffen van regelingen voor de toekomst. Een echtscheiding is niet niets, maar je hoeft dit niet alleen te doen.


Direct hulp nodig?
Bel ons en stel vrijblijvend je vraag
Bel 040 - 22 66 535

Een advocaat of mediaton bij echtscheiding?


Veel mensen nemen tijdens de echtscheiding een advocaat in de arm, maar dat is niet de enige optie. Een scheidingsmediator past wellicht beter bij jullie in deze situatie. Mediation bij echtscheiding is vaak goedkoper en minder tijdrovend, omdat je in een informele setting en in goed overleg afspraken maakt. De belangrijkste reden waarom mensen echter kiezen voor een mediator bij echtscheiding, is emotionele ondersteuning. Een mediator wil niet alleen dat iedereen krijgt waar hij recht op heeft, maar ook dat beide partners zich goed voelen over de afspraken.

Kinderen voorop bij de scheiding

Hebben jullie kinderen?
Dan is het extra belangrijk dat de scheiding in goede harmonie verloopt. Jullie krijgen nog veel met elkaar te maken en een goede verstandhouding is daarbij essentieel. Als de kinderen oud genoeg zijn, is het bovendien heel belangrijk dat hun wensen rond de omgangsregeling worden gehoord. Uiteraard is dat in eerste instantie de rol van jullie, de ouders, maar mocht het gesprek vastlopen omdat de kinderen het lastig vinden hun wensen te uiten, dan kan de scheidingsmediator uitkomst bieden. In een gesprek met de kinderen worden alle mogelijkheden besproken zoals co-ouderschap, zodat het makkelijker wordt om een goede regeling te vinden. En vaak zien we dat kinderen dan ook met hun eigen creatieve oplossingen komen.

Direct hulp nodig?
Laat ons jou terugbellen
Maak een belafspraak

Banner2

Goed uit elkaar met echtscheidingsmediation


Uit elkaar gaan is hoe dan ook lastig. Maar het hoeft niet onnodig pijnlijk, duur of tijdrovend te zijn. Willen jullie samen je problemen oplossen, in goed overleg uit elkaar gaan en met vertrouwen de toekomst tegemoetzien? Neem dan contact op met de echtscheidingsbemiddelaar van Blue Sky Mediators voor een echtscheidingsmediation.

Echtscheiden of blijven?


Dat is een moeilijke vraag. Ik denk dat het uiteindelijk niet slim is om in een relatie te blijven als je/jullie er alles aan hebben gedaan om de relatie te laten slagen maar dat dat niet is gelukt. Je kunt dan beter samen met een mediator de relatie ontbinden en ervoor proberen te zorgen dat je respectvolle, handige en bruikbare afspraken met elkaar maakt.