Scheiden? De scheidingsmediator helpt jullie erdoorheen

Herken je dat? Je hebt vaak ruzie met je partner. Negatieve emoties als twijfel en onbegrip voeren de bovenhand. En een schuldgevoel naar de kinderen geeft een extra emotionele lading aan de situatie. Jullie relatie houdt het niet meer en een scheiding lijkt de enige oplossing te zijn. Dan is het geen overbodige luxe als je steun krijgt bij het bespreken van juridische zaken en het treffen van regelingen voor de toekomst. Een scheiding is niet niks, maar je hoeft dit niet alleen te doen.

Een advocaat of mediaton bij echtscheiding? 


Veel mensen nemen tijdens de echtscheiding een advocaat in de arm, maar dat is niet de enige optie. Een scheidingsmediator past wellicht beter bij jullie in deze situatie. Mediation bij echtscheiding is vaak goedkoper en minder tijdrovend, omdat je in een informele setting en in goed overleg afspraken maakt. De belangrijkste reden waarom mensen echter kiezen voor een mediator bij echtscheiding, is emotionele ondersteuning. Een mediator wil niet alleen dat iedereen krijgt waar hij recht op heeft, maar ook dat beide partners zich goed voelen over de afspraken. Kinderen voorop bij de scheiding
. Hebben jullie kinderen?

Dan is het extra belangrijk dat de scheiding in goede harmonie verloopt. Jullie krijgen nog veel met elkaar te maken en een goede verstandhouding is daarbij essentieel.. Als de kinderen oud genoeg zijn, is het bovendien heel belangrijk dat hun wensen rond de omgangsregeling worden gehoord. Uiteraard is dat in eerste instantie de rol van jullie, de ouders, maar mocht het gesprek vastlopen omdat de kinderen het lastig vinden hun wensen te uiten, dan kan de scheidingsmediatior uitkomst bieden. In een gesprek met de kinderen worden alle mogelijkheden besproken zoals co-ouderschap, zodat het makkelijker wordt om een goede regeling te vinden. En vaak zien we dat kinderen dan ook met hun eigen creatieve oplossingen komen.

Goed uit elkaar met echtscheidingsmediation


Uit elkaar gaan is hoe dan ook lastig. Maar het hoeft niet onnodig pijnlijk, duur of tijdrovend te zijn. Willen jullie samen je problemen oplossen, in goed overleg uit elkaar gaan en met vertrouwen de toekomst tegemoetzien? Neem dan contact op met de echtscheidingsbemiddelaar van Blue Sky Mediators.

Kies je scheidingsmediator

Anne Marie Baud

Op weg naar rust en helderheid
Meer


Ad van den Ende

Door begrip ontstaat ruimte voor beweging.
Meer


Raike de Boer

INzicht.
Meer


Lily Dekker

Na mediation kunt u weer ademhalen!
Meer


Chris van Gompel

Mediation met verstand en gevoel!
Meer


Jack van Sabben

Waar een wil is, is een weg.
Meer


Arletta de Bis Hulleman

Niemand is iemand zonder iemand, samen sterk
Meer


Jeroen Ketelaars

Liever één Mediator, dan twee vechtende advocaten!
Meer


Marjolijn Jakobs-Hiemstra

Make you both feel good
Meer


Emmy van Ekelen

De belangen van de kinderen staan centraal.
Meer


Nitzan Shepher

Meer


Jo Augustin

Ga samen met mij het gesprek aan
Meer


Audrey Roelands

Brengt duidelijkheid
Meer


Joyce Rongen

Betrokken, transparant en weet van doorpakken.
Meer