Banner4

Familie mediation

Je hebt een conflict in familiaire kringen en jullie komen er met elkaar niet uit. Dat kan een echtscheiding zijn, maar ook de verdeling van een erfenis of een ander familieconflict. Daarom kun je naar de rechter stappen. Dat de rechter een uitspraak doet, is zeker. Maar het is afwachten of je gelijk krijgt en of met een juridische oplossing alle problemen zijn opgelost. Familie mediation is vaak een goed alternatief. Blue Sky Mediators kan je hierbij helpen. Bij problemen in de familiesfeer stokt de communicatie meestal doordat emoties, onbegrip en wantrouwen zich opstapelen. Onder begeleiding van een Blue Sky Mediator komen de emoties vaak weer tot bedaren, gaat onbegrip over in begrip en verandert wantrouwen in vertrouwen. Daarna kunnen de mensen met open vizier en respect voor elkaars belangen de werkelijke problemen bespreken en aan de oplossing werken.

Direct hulp nodig?
Laat ons jou terugbellen
Maak een belafspraak

Kinderen centraal rondom echtscheiding

Beide partijen hebben er baat bij dat een echtscheiding soepel verloopt. In veel gevallen is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan. Veel problemen rondom echtscheidingen hebben betrekking op afspraken over bij wie en waar de kinderen gaan wonen. Hoe het geld en kosten rondom de scheiding worden verdeeld, hoe de bezittingen worden verdeeld, het betalen van kinderalimentatie, het betalen van partneralimentatie en eventueel pensioenen. De mediator zal met jou bespreken of en op welke manier hij kennis kan maken met de kinderen. In dit gesprek gaat het om onderwerpen als de verdeling van zorgtaken en de invulling van het contact tussen ouders en kinderen. Kinderen hebben ook het recht om hun mening te geven in de rechtbankprocedure.

Wat kan een Blue Sky mediator voor jou betekenen?

Een mediator bij familieruzie regelt in overleg met beide partijen alle zaken die komen kijken bij een familieconflict. Hij analyseert de problemen, begeleidt gesprekken, informeert over de mogelijkheden en helpt zoeken naar oplossingen die juridisch haalbaar zijn en die voor beide partijen acceptabel zijn. Bovendien houdt hij gedurende de familie mediation dit hele proces ook rekening met jullie gevoelens. We benadrukken hier dat de mediator een onafhankelijke positie inneemt; een Blue Sky Mediator oordeelt niet, maar helpt door probleemoplossend mee te denken. Vertrouwen is in een Blue Sky mediationtraject een kernwoord.

Direct hulp nodig?
Bel ons en stel vrijblijvend je vraag
Bel 040 - 22 66 535

Voordelen familie mediation

Een belangrijk voordeel van mediation is dat jullie scheiding of nalatenschap, familieconflict zonder frustraties verloopt. Mediation via Blue Sky mediators vindt plaats binnen een informele sfeer, doordat jullie samen aan de tafel gaat zitten om via een goed gesprek tot een oplossing te komen. Zeker wanneer jullie kinderen hebben, is het belangrijk dat jullie echtscheiding vreedzaam verloopt, omdat jullie na afloop nog veel met elkaar te maken hebben. Verder besparen jullie met mediation veel tijd en geld. Alle onenigheden worden sneller opgelost door middel van een klein aantal mediation sessies. Er zijn op deze manier geen langdurige, kostbare en zenuwslopende juridische procedures nodig. Het doel is om de problemen samen op te lossen, zodat jullie in goed overleg uit elkaar gaan en dat jullie beiden met vertrouwen de toekomst tegemoetziet.