Meer informatie en veelgestelde vragen over mediation

Uit elkaar bij huwelijk

De volgende fase van de echtscheiding zal gaan over de verdeling van de materiële zaken. Jullie beider belangen worden hierbij evenwichtig meegenomen en er zal constructief worden onderhandeld tot er een resultaat is waar jullie beiden tevreden over zijn. De scheidingsmediator heeft hierin een sturende rol om er voor te zorgen dat jullie beiden op gelijke voet aan bod komen.

Alle afspraken worden samengevoegd in een scheidingsconvenant. Ook het ouderschapsplan en de alimentatieregeling zijn hier een onderdeel van. Dit scheidingsconvenant wordt door de mediator opgesteld en door jullie beiden ondertekend. Vervolgens wordt dit convenant doorgestuurd naar een advocaat om te toetsen of alles binnen de geldende regels valt. Deze advocaat dient het convenant ook in bij de rechtbank. Als je mediator ook advocaat is kan hij dit voor jullie doen.

Als het convenant voldoet aan de gestelde regels, zal de rechter dit voor 100% overnemen en de scheiding uitspreken. Vervolgens wordt de scheiding verwerkt in het bevolkingsregister van de gemeente en daarmee is de scheiding definitief.

Lees verder over scheidingsbemiddeling:

Uit elkaar bij geregistreerd partnerschap >>

Samenwonen en uit elkaar >>

Mediation bij uit elkaar minderjarige kinderen

Voordelen uit elkaar gaan met een Blue Sky mediator >>

<< Ga naar Mediation als je uit elkaar gaat

Sta je op het punt om uit elkaar te gaan en wil je graag meer weten? Bekijk hier welke MfN-en ADR- registermediators van Blue Sky zijn gespecialiseerd in scheidingsbemiddeling.

Stel zelf je vraag aan Blue Sky mediators:


Service