Arbeidsmediation

Het is van alle tijden. Waar gewerkt wordt vallen spaanders en waar mensen met elkaar samen moeten werken kunnen arbeidsconflicten ontstaan. Een slechte werksfeer, onderlinge ruzies, pesterijen en niet meer samen kunnen werken zijn praktijkvoorbeelden die vaak leiden tot onwerkbare situaties. De goede bedoelingen en energie die er door de betrokkenen in gestoken worden ten spijt, een afdoende oplossing wordt niet gevonden. De ongunstige gevolgen voor zowel werkgever als werknemer vertalen zich in langdurig ziekteverzuim en hoe langer de afwezigheid voortduurt, des te moeilijker wordt naar het bedrijf terug te keren en te gaan werken, wederom naar een nog immer gespannen sfeer. Nog maar te zwijgen over de doorlopende kosten en capaciteitsverlies op de werkvloer. Een van de meest gehoorde oorzaken is onduidelijke communicatie. Arbeidsmediation biedt bij arbeidsconflicten een goede uitkomst, een alternatief voor een juridische procedure.

Arbeidsmediation is een vorm van conflictoplossing waarbij u samen met uw werkgever, onder begeleiding van een onafhankelijke mediator, het arbeidsconflict oplost. Een arbeidsmediator velt geen inhoudelijk oordeel over het arbeidsconflict, maar begeleidt de betrokkenen in het zoeken naar een oplossing die voor alle partijen acceptabel is. De bemiddeling bestaat vaak uit een aantal gesprekken waarin werknemer samen met de werkgever tot de kern van het probleem proberen door te dringen en waarbij beide partijen gezamenlijk naar oplossingen zoeken. Kernwoorden zijn vertrouwen en vrijwilligheid. Zowel het mediationtraject als de mediationovereenkomst worden op basis van vertrouwen aangegaan en de gemaakte afspraken blijven geheim. Daarnaast is vrijwilligheid een belangrijk aspect. Alleen als u en uw werkgever bereid zijn om te proberen de geschillen door middel van mediation op te lossen, kan een mediationtraject in gang gezet worden. Niemand kan verplicht worden om mee te doen aan mediation.

Wat kan een arbeidsmediator van Blue Sky voor u betekenen?

De Blue Sky Mediators hebben ruime ervaring in mediation bij arbeidsconflicten. Zij werken in volstrekte vertrouwelijkheid en onafhankelijkheid, vellen geen oordeel maar begeleiden partijen bij het zoeken naar een gezamenlijke oplossing, hebben juridische kennis op arbeidsrechtelijk en psychologisch gebied, en bemiddelen niet alleen in conflicten tussen werkgever en werknemer, maar ook tussen directie en bestuur, bestuur en medezeggenschapsorgaan of tussen collega’s onderling.

De voordelen van mediation in vergelijking met een juridische procedure zijn: snelheid in afwikkeling, aanzienlijk lagere kosten, de mogelijkheid van eigen inspraak en door het informele karakter wordt de arbeidsmediation afgesloten binnen prettige verstandhoudingen. De mediator kan echter geen oplossing afdwingen en mislukt de arbeidsmediation, dan is een gerechtelijke procedure alsnog nodig om het conflict tot een definitief einde te brengen.

Lennard ZwaardNina ZuurbierCara Koesoemo JoedoMariëlle van der GiessenMaud GroenbergMike & Petra LapPierre EmanuelJohn KostermansJorik JurgersCorrie EriksMarianne KieftWilfried GorisRemko KoopmanRonald KoolFrank ClaessensJeroen KetelaarsPetra van den BogaardRonald HagénusAnne Marie BaudGuus GerardsJakke CloïnJo DaemenPeter van der HamIne VerbeekMarjolijn Jakobs-Hiemstra

Make you both feel good
Meer


Roelof HovingMarija MaksimovicEls HeyeNelleke HartmannsNicoline van KlaverenJohn van ZutphenNancy BrewsterRob HirschRob JansePeter BuismanLia LaupmanManuela Lammerse- de LaterMatthijs HoekstraMargriet Maris

Je hoeft je niet te verstoppen, ben jezelf
Meer


Arletta de Bis Hulleman

Niemand is iemand zonder iemand, samen sterk
Meer


Judith BosHans FibbeRamon ZinkenJulia Gerlach

Hóe je kijkt maakt wát je ziet! Geeft perspectief
Meer


Eefje van der WoningAngelique van Zuilen-van OostrumMonique BonsenWim BramelRaymond JansenJefke van Kerkwijk

Het kan anders. Ja toch?
Meer


André FokkerWiebe van Houten

Betrokken, realistisch en kundig.
Meer


Arineke ElsenaarMarco JanssenPetra den HollanderAnita Regout

De uitkomst is vaak een positieve verrassing
Meer


Paul van der WalPaul Walters

Regie over je conflict is regie over de oplossing.
Meer


Erik BaijensPeter WeschePeter van den HurkJeroen BronsveldThieu HofkesSylvia CoxMarlies van der PuttenLily Dekker

Na mediation kunt u weer ademhalen!
Meer


René van Boven

**van conflict naar duurzame oplossing**
Meer