Meer informatie en veelgestelde vragen over mediation

Mediation bij arbeidsgeschillen voor werknemers

● Heb je vragen over Mediation of weet je niet zeker of Mediation geschikt is voor jouw situatie, neem dan contact op met een Blue Sky mediator. Deze gecertificeerde mediators geven graag uitleg. De geheimhouding is bij ons vanaf het eerste moment gewaarborgd.
● Neem contact op met je werkgever, leidinggevende of bedrijfsarts om de mogelijkheden van Mediation te bespreken.
● Bespreek de mogelijkheid van Mediation met je collega of vraag je werkgever, leidinggevende of bedrijfsarts om contact met je collega op te nemen.
● Bij Mediation worden de kosten normaliter gelijkelijk verdeeld over de conflictpartijen. Bij een arbeidsconflict neemt de werkgever meestal de gehele of het grootste deel van de kosten op zich.
● Tijdens de Mediation kun je je, indien gewenst, laten bijstaan door een adviseur of een advocaat. Deze kosten komen meestal wel voor jouw rekening. Maak de kostenverdeling bespreekbaar met je werkgever of leidinggevende.
● Wanneer een conflict de oorzaak is dat je langer dan 6 weken ziek thuis bent, zijn jij en je werkgever wettelijk verplicht om samen een re-integratieplan op te stellen. Bij het opstellen van dit re-integratieplan kun je voorstellen om Mediation als actiepunt op te nemen.

Lees verder over arbeidsmediation:

Mediation en de WWZ >>

Arbeidsmediation door een Registermediator >>

Mediation bij arbeidsgeschillen voor werkgevers >>

<< Ga terug naar Mediation bij arbeidsconflicten

Heb je ook te maken met een arbeidsconflict en wil je graag meer weten? Bekijk hier welke MfN-en ADR- registermediators van Blue Sky zijn gespecialiseerd in arbeidsgeschillen.

Stel zelf je vraag aan Blue Sky mediators:


Service