Meer informatie en veelgestelde vragen over mediation

Mediation bij arbeidsconflicten

Conflicten op de werkvloer

“Beter een goede collega dan een verre vriend”. Een nuance in het alom bekende spreekwoord. Wat voor buren geldt, geldt ook voor collega’s.

Je merkt op de werkvloer dat er wat veranderd is. Productiviteit loopt achteruit of is verminderd, er is roddel en achterklap, een enkeling zondert zich af of zit niet lekker in z’n vel. Je onderbuikgevoel zegt u dat er meer aan de hand is. Of nog erger; één van je medewerkers heeft zich ziek gemeld.

Conflicten op de werkvloer, tussen collega’s, komen vaak voor. De menselijke natuur zorgt er voor dat wanneer mensen veel samen zijn, er ook vaak conflicten ontstaan. Dit komt door cultuurverschil, botsende karakters, verschil van inzicht in het werk of de uitvoering, andere verwachtingen of gewoontes.

Vaak kan een goed gesprek, meestal onder leiding van de werkgever of leidinggevende, spanningen wegnemen en zo een conflict vermeden worden. In veel gevallen sluimeren de spanningen ondergronds. Er wordt niet over gesproken, de spanningen nemen toe en standpunten worden ingenomen. Er ontstaat ruzie. Wanneer een werknemer dan uiteindelijk geen uitweg meer ziet, meldt deze zich vaak ziek.

Lees verder over arbeidsmediation:

Mediation en de WWZ >>

Mediation bij arbeidsgeschillen voor werkgevers >>

Mediation bij arbeidsgeschillen voor werknemers >>

Heb je ook te maken met een arbeidsconflict en wil je graag meer weten? Bekijk hier welke MfN-en ADR- registermediators van Blue Sky zijn gespecialiseerd in arbeidsgeschillen.

Stel zelf je vraag aan Blue Sky mediators:


Service