Meer informatie en veelgestelde vragen over mediation

Mediation bij arbeidsgeschillen voor werkgevers

Welke mogelijkheden zijn er voor werkgevers?
● Heb je vragen over Mediation of weet je niet zeker of Mediation geschikt is voor de situatie waarin je werknemers zich verkeren, neem dan contact op met een Blue Sky mediator. Deze gecertificeerde mediators geven graag uitleg. De geheimhouding is bij ons vanaf het eerste moment gewaarborgd.
● Neem contact op met je conflicterende werknemers en/of de bedrijfsarts om de mogelijkheden van Mediation te bespreken.
● Bij Mediation worden de kosten normaliter gelijkelijk verdeeld over de conflictpartijen. Bij een arbeidsconflict neemt de werkgever meestal de gehele of het grootste deel van de kosten op zich. Het is geheel aan jou op welke manier je met de kostenverdeling om gaat.
● Wanneer een conflict er de oorzaak is dat een werknemer langer dan 6 weken ziek thuis is, zijn jij en je werknemer wettelijk verplicht om samen een re-integratieplan op te stellen volgens de wet Poortwachter. Bij het opstellen van dit re-integratieplan behoort duidelijk opgenomen te worden hoe het conflict verholpen kan worden en je kunt hierbij voorstellen om Mediation als actiepunt op te nemen.
● Let op: als voor Mediation gekozen wordt, geldt geheimhouding voor partijen en de mediator. Je bent als werkgever wellicht opdrachtgever voor de mediator, maar bij een conflict tussen collega’s of werknemers géén partij. Je krijgt dan ook geen inzage in hetgeen besproken wordt tijdens de Mediation, tenzij alle conflictpartijen akkoord gaan met een verslaglegging aan de werkgever/leidinggevende. In dat geval dien ook jij een geheimhoudingsverklaring te ondertekenen.

Lees verder over arbeidsmediation:

Mediation en de WWZ >>

Arbeidsmediation door een Registermediator >>

Mediation bij arbeidsgeschillen voor werknemers >>

<< Ga terug naar Mediation bij arbeidsconflicten

Heb je ook te maken met een arbeidsconflict en wil je graag meer weten? Bekijk hier welke MfN-en ADR- registermediators van Blue Sky zijn gespecialiseerd in arbeidsgeschillen.

Stel zelf je vraag aan Blue Sky mediators:


Service