Meer informatie en veelgestelde vragen over mediation

Voordelen uit elkaar gaan met een Blue Sky mediator

Als de verhoudingen niet te erg verstoord zijn en je nog met elkaar kunt communiceren op een constructieve manier is scheidingsbemiddeling via een scheidingsmediator bijzonder geschikt om de beëindiging van een huwelijk of geregistreerd partnerschap goed te regelen.

● Een mediator heeft een lager uurtarief dan een advocaat. Verder betalen jullie de mediator gezamenlijk, er zijn dus niet 2 dure advocaten nodig. Hierdoor is een scheidingsmediator tot 75% goedkoper dan via advocaten. We hebben het dan over duizenden euro’s besparing.
● Door de scheiding te regelen via één van onze ervaren scheidingsmediators bespaar je veel kosten, er worden afspraken gemaakt waar jullie beiden tevreden mee zijn en blijft het belang van de kinderen voorop staan. Voor nu en in de toekomst.
● De scheidingsmediator begeleidt jullie naar een gezamenlijk resultaat, waarbij beide partijen gelijk gesteld zijn. Je behoeften en belangen worden evenwichtig in de gesprekken doorgenomen. De scheidingsmediator is neutraal en onpartijdig.
● Scheidingsmediation is een compleet traject. De mediator begeleidt je van scheidingsaanvraag tot echtscheidingsconvenant en bekrachtiging door de rechter.
● Op de site van Blue Sky mediators staat alleen bemiddelaars die geregistreerd zijn in het MfN-of ADR- register (MfN staat voor Mediatorsfederatie Nederland, ADR staat voor Alternative Dispute Resolution). Hierin zijn alleen gekwalificeerde mediators opgenomen die voldoen aan de kwaliteitseisen van de SKM. Uiteraard zijn deze mediators onafhankelijk en onpartijdig. MfN- en ADR- registermediators hebben een erkende mediationopleiding gevolgd en houden hun kennis en vaardigheden continu op peil (permanente educatie). Daarnaast zijn MfN- en ADR- registermediators gebonden aan een bepaalde werkwijze.

Lees verder over scheidingsbemiddeling:

Uit elkaar bij huwelijk >>

Uit elkaar bij geregistreerd partnerschap >>

Samenwonen en uit elkaar >>

Mediation bij uit elkaar gaan met minderjarige kinderen >>

<< Ga naar Mediation als je uit elkaar gaat

Sta je op het punt om uit elkaar te gaan en wil je graag meer weten? Bekijk hier welke MfN-en ADR- registermediators van Blue Sky zijn gespecialiseerd in scheidingsbemiddeling.

Stel zelf je vraag aan Blue Sky mediators:


Service