Meer informatie en veelgestelde vragen over mediation

Mediation op basis van vrijwilligheid

Wanneer je kiest voor mediation is deelname gebaseerd op vrijwilligheid van beide deelnemers. Juist deze vrijwilligheid zorgt ervoor dat beide partijen gemotiveerd zijn om het conflict of de ruzie op te lossen. Beide deelnemers kiezen bewust om te proberen het geschil met begeleiding van een mediator op te lossen. Als één van de deelnemers niet deel wil nemen aan een mediation dan kan een mediation niet worden opgestart. Hierin zit het grote verschil met een gerechtelijke procedure.
Een mediation is vrijwillig maar niet vrijblijvend. Mocht je kiezen voor mediation dan wordt van alle deelnemers verwacht dat ze een bijdrage leveren in het verkennen van mogelijke oplossingen. Kortom: deelnemers moeten samen aan een oplossing willen werken. Iedereen die bij de mediation aanwezig is, moet vertrouwelijk omgaan met de inhoud van de onderhandelingen. De afspraken komen op papier te staan in een overeenkomst. Tot aan deze eindovereenkomst (vaststellingsovereenkomst) is niemand aan de afspraken gehouden. In sommige gevallen worden deelovereenkomsten gemaakt.

Lees meer over:

Scheidingsmediator >>

Arbeidsmediator >>

Zakelijke mediators >>

Overheidsmediators >>

Familiemediators >>

Heb je ook te maken met een conflict of geschil en wil je graag meer weten? Bekijk hier welke MfN-en ADR- registermediators van Blue Sky bij jou past.

Stel zelf je vraag aan Blue Sky mediators:


Service