Meer informatie en veelgestelde vragen over mediation

Voordelen van mediation

De keuze voor mediation is vaak efficiënter dan de stap naar de rechter. Je hebt een probleem met een persoon of een organisatie maar kunt daar zonder tussenkomst van een neutraal persoon niet uitkomen. Dan biedt mediation een aantal voordelen. Zo vindt het overleg tussen deelnemers aan de mediation plaats onder begeleiding. Met duidelijke afspraken kunnen de betrokkenen weer blauwe lucht gaan zien. Hoe confronterend een directe communicatie ook is, een mediator geeft zowel communicatieve als emotionele ondersteuning. Een mediator bemiddelt en draagt ideeën aan waardoor inzichten leiden tot uitzichten voor de toekomst. Het grootste voordeel is dat er een gedragen oplossing komt. In harmonie!
Door mediation kun je tijd en geld besparen. Mediation heeft niet voor niets in meer dan 75% van de gevallen geresulteerd in een geheel of gedeeltelijk goede afloop.

Lees meer over:

Scheidingsmediator >>

Arbeidsmediator >>

Zakelijke mediators >>

Overheidsmediators >>

Familiemediators >>

Heb je ook te maken met een conflict of geschil en wil je graag meer weten? Bekijk hier welke MfN-en ADR- registermediators van Blue Sky bij jou past.

Stel zelf je vraag aan Blue Sky mediators:


Service